fbpx

gyakorlati tapasztalatok-Töreki attila tollából

Aki tanulmányozta Dr. Joe Dispenza, Gregg Braden, Dr. Bruce Lipton könyveit, vagy elvégezte valamelyik tanfolyamát, illetve látott tőlük videókat, annak nem újdonság, hogy mind a „Három Amigo” nagyon fontosnak tartja az életünk megváltoztatása szempontjából az emelkedett, szívből jövő érzelmeket. Ahhoz pedig, hogy tartósan fenn is tudjuk tartani ezeket az emelkedett érzelmeket, fontos, hogy elérjük a koherens szív állapotát, avagy megvalósítsuk a Szívkoherenciát.
Két nappal korábban idéztem Dispenzától, hogy a koherencia (rendezettség) ellentéte az inkoherens állapot. Jelen világunkban az emberek többsége inkoherens állapotban van, mind a szív, mind pedig az agy tekintetében. Inkább él az ember agyból/elméből, mint szívből. Nagyon jól megtanulta az ember és megtanították arra, hogy az elme irányítson. Ezáltal a szív és az emelkedett érzelmek háttérbe szorultak, állatias, stresszes, félelemmel teli, nyughatatlan, türelmetlen, szétszórt életet él, betegségekkel, folyamatos problémákkal küzd, azaz túlélő módban van és nem tudja megélni azt a csodás önmagát, ami a valódi lényéből fakad. Dispenza az mondja: „Istenek vagytok húsban! Ezek vagytok! Érző lények; a sors teremtői!”
A két legfontosabb szervünk a szív és az agy (sok minden más mellett). Eddig a tudomány állása az volt, hogy az agy az a szerv, ami a legfontosabb az emberi lény szempontjából. A HeartMath Intézet kutatásai viszont pont arra világítottak rá, hogy bizony a szív az a szervünk mind fizikálisan, mind spirituálisan, jóval nagyobb fontosággal bír, mint az agy, mivel a szív egy dinamikus, egyesítő erejű, kreatív intelligencia. A legnagyobb tanítok nem véletlenül javasolták évszázadok óta, hogy kövessük a szívünk szavát, vagy ahogy már sokszor hallottuk: „Jól csak a szívével lát az ember”.
Ahogy megszokta az ember az inkoherens (rendezetlen) életet, úgy meg tudja tanulni, hogy szív alapú életet éljen, azaz elérje a tartós, egész nap fenntartható szívkoherencia állapotát. Amikor eléri a szívkoherenciát, harmonikussá válik az agy-szívkapcsolata (mivel, ha a szív koherens az agy is azzá válik), ez pedig olyan fizikai változásokat hoz a testében, ami képes meggyógyítani a betegségeket, képes egy egészséges testet létrehozni vagy fenntartani, megszűnik a tartós stressz, megszűnik a félelem stb., illetve képes tartósan emelkedett érzelmeket létrehozni, és azokat állandósítani. Arról volt szó, hogy az emelkedett érzelmek mint hála, nagyrabecsülés, szeretet…, mennyire fontosak, hogy valóban sikerrel teremthessük a sorsunkat. Márpedig ez szívközpontú élet nélkül nem igazán hoz átütő eredményt.
Ezt az állapotot naponta végezhető, egyszerű gyakorlatokkal érhetjük el, gyakorolhatjuk be, hogy ez váljon automatikus szokássá és teljesen természetes legyen bármikor emelkedett érzelmi állapotba kerülni és ottmaradni. Ahogy begyakorolt az ember szokásokat az életében, úgy gyakorlással is elérhető a szívközpontú élet. A HeartMath Intézet gyakorlatai segítenek eljutni a koherens szív állapotába, illetve ami nagy segítség az Inner Balance készülékük. Az Inner Balance egy egyszerű eszköz, ami megmutatja, hogy mennyire vagyunk inkoherens vagy koherens állapotban, mennyi ideig sikerül fenntartanunk, nyomon követhető a fejlődés és egy visszajelzés/megerősítés a számunkra, úgy, hogy a HRV (szív ritmus variabilitás) szintet folyamatosan méri. A HRV szint mutatja meg a koherens vagy inkoherens állapotot. Fontos megemlíteni, hogy nem ettől a készüléktől válik valaki szívkoherenssé, hanem ez csak egy segítség (és igen nagy segítség), hogy visszakerüljünk abba a rég elfeledett állapotba, ami az emberi lény természetes állapota. Én magam is használom és meglepő volt látni, az eredményeket. Meglepő volt látni, hogy nem is olyan könnyű elsőre fenntartani koherens érzelmi állapotot hosszabb ideig. De napi rendszeres gyakorlással már nagyon rövid idő alatt csodálatos változások történtek. Egyre hosszabb ideig tudtam fenntartani emelkedett érzelmeket, egyre boldogabb voltam, egyre nyugodtabb, egyre egészségesebb, és ami a legfontosabb, hogy a sorsomat is olyan irányba tudtam kormányozni a tartós emelkedett érzelmek hatására, ami nagyon, de nagyon hamar megmutatkozott az életemben. Ahogy Abraham-Hicks is mondja: „Először emeld meg a rezgésed, érezd jól magad, légy boldog, hálás, szeretettel teli, mert csak ebből az állapotból tudsz sikeresen teremteni!”
Itt szeretném megemlíteni azt, hogy meg kell tanulni úgy emelkedett érzelmeket éreznünk és fenntartanunk, hogy ehhez ne kelljen valami külső rajtunk kívül álló dolog, ne kelljen hozzá ok! Az emberek többsége csak akkor tud hálás lenni, akkor tud szeretni, akkor tud boldog lenni, akkor tud örülni, ha azt valami kiváltja. És itt a hiba. A HeartMath gyakorlatai és az Inner Balance készülék pont abban segít, hogy inger nélkül, ok nélkül létre tudjuk hozni és állandósítsuk a hála, szeretet, öröm állapotát. Amikor pedig ezt elérjük, akkor reggel ébredéstől egészen alvásig anélkül tudunk hálásak, örömmel, szeretettel teli lenni, hogy kéne hozzá ok és az életünk elkezd az érzéseinknek megfelelően változni. Mert az első és legfontosabb ahhoz, hogy megváltoztasd az egészséged és az életed, hogy jól érezd magad és ez csak szívből működik. Ha változtatni szeretnél a sorsodon, az életkörülményeiden, hogy csodás dolgokat teremts, és hogy működjön a teremtésed, szükséges és elengedhetetlen a szeretet, a szívből jövő emelkedett érzések. A nagy tanítók: Dispenza, Braden, Lipton, Abraham-Hicks, Neville Goddard, stb., mind erről beszél, mert az érzés a titok a boldog jó élethez és a jó dolgok teremtéséhez.

Amennyiben ez az írásom felkeltette az érdeklődésedet, akkor a https://koherencia.hu

oldalon tudtok további segítséget kapni a Szívkoherencia eléréséhez. Itt számos HeartMath által levédett technikákat tudtok megtanulni, és itt tudjátok megvásárolni, illetve kibérelni az Inner Balance készüléket, amit tiszta szívvel javaslok nektek, mert higgyétek el valóban nagyon nagy segítségetekre lehet. És természetesen keressétek bátran Szávai Zoltán-t a csoportban, aki szívesen segít nektek. És itt szeretném megköszönni Szávai Zoltán-nak, hogy a jóvoltából hozzá tudtam jutni az Inner Balance készülékhez.

Köszönöm a figyelmeteket.😀❤
Töreki Attila
Dr Joe Dispenza és kortársai tanulócsoport
adminisztrátor