fbpx

GYIK-Gyakran Ismételt Kérdések

 

Hogyan működik az Inner Balance szívkoherencia mérő?

 

Az Inner Balance alkalmazás a fülön elhelyezett érzékelő segítségével rögzíti a pulzusszám-változékonyság (HRV) koherencia adatait. A koherencia egy fokozott rend és harmónia mind pszichológiai (mentális és érzelmi), mind fiziológiai (testi) folyamatainkban. Egyszerűen fogalmazva, ez egy optimális állapot.

Az Inner Balance-érzékelő és az alkalmazás adatai rendkívül pontos, pillanatnyi képet nyújtanak a szívritmusmintáiról, és megmutatják, mennyire koherensek vagy kaotikusak a ritmusok. Ezeket az adatokat felhasználhatja koherenciájának növelésére, ami viszont lehetővé teszi érzelmi állapotának szabályozását, valamint szellemi, érzelmi és fizikai ellenálló képességének fejlesztését. A képernyőn megjelenő felszólítások, pontszámok és jutalmak segítenek a tanulásban és a fejlődésben.

 

Nehéz használni az Inner Balance eszközt?

 

Az Inner Balance könnyen használható. Egyszerűen csatlakoztassa az Inner Balance szívérzékelőt a füléhez, párosítsa az Inner Balance alkalmazással, és kezdje el a gyakorlást.

 

 Hogyan tekinthetem meg az Inner Balance ™ érzékelő eredményeimet?

 Ha megvan az Inner Balance ™ érzékelő, töltse le az Inner Balance alkalmazást, párosítsa az érzékelőt az alkalmazással, és indítson el egy gyakorlatot, hogy pillanatokon belül láthassa a valós idejű visszajelzéseket. 

 

Mi az az Inner Balance™ alkalmazás? 

 

Az Inner Balance ™ alkalmazás átveszi az információkat az Inner Balance pulzusérzékelőtől, és valós idejű visszajelzéssé alakítja a pulzusszám-változékonyságból (HRV). Az alkalmazásban nyomon követheti az eredményeket, és felhasználhatja az irányított technikákat és gyakorlatok könyvtárát. Ez egy innovatív megközelítés a jólét javítására képzés, oktatás és önellenőrzés révén. Az alkalmazás segít nyomon követni az előrehaladást a stressz kezelésének elsajátításában, a hangulat megváltoztatásában és a pozitívabb életszemlélet kialakításában. 

Szükségem van az Inner Balance eszköz alkalmazására a HeartMath technikák tanulásához és használatához? 

 

Nem – de segít! A HeartMath technikák könnyen elsajátíthatók és használhatók. Arra biztatunk mindenkit, hogy egész nap használja ezeket a technikákat. A Inner Balance ™ valós idejű koherencia pontokat mutat, hogy megértsék, milyen a koherencia, és megtanulják, hogyan lehet egyre koherensebbnek lenni. Minél magasabb a pontszám, annál koherensebb vagy.  

Mennyi ideig és milyen gyakran kell gyakorolnom? 

Javasoljuk, hogy az  Inner Balance ™ -t napi 10 percig használja 6 hétig, hogy visszaállítsa a stresszre adott alapválaszát. Az Inner Balance ™ -t arra is tervezték, hogy megtanítsa Önt, hogyan kerüljön egyensúlyba  az eszköz nélkül is, hogy ezt a nap folyamán bármikor megtehesse.

 

Pihentető a koherencia állapota?

 Igen, de a koherencia nem relaxáció. Ez a tevékenység az idegrendszer paraszimpatikus és szimpatikus ágainak egyensúlyba kerüléséről szól. Ez egy nyugodt, ugyanakkor energikus jelenlétet és tudatos állapotot jelent. A belső koherencia gyakorlása megkönnyíti a mentális funkciókat. Több hozzáférést enged a magasabb intelligenciájához, és javítja az összpontosítást, a kreativitást, az intuíciót és a döntéshozatalt. Amikor a szív koherenciájában vagyunk, jobban teljesítünk! Magabiztosabbnak, pozitívabbnak, nyugodtabbnak, mégis energikusnak érezzük magunkat.

 

Folyamatosan viselnem kell a fülérzékelőt?

Az érzékelőt arra tervezték hogy akkor használja, amikor a HeartMath koherencia technikákat gyakorolja. Nem kell használnia a fülérzékelőt, ha jegyzetelni szeretne a naplóba, vagy át szeretné tekinteni az eredményeit. A megtanult technikák bármikor használhatók, függetlenül attól, hogy az érzékelőt viseli-e vagy sem. Valójában ez a Inner Balance ™ gyakorlásának célja – lehetővé teszi számodra a koherencia elérését, amikor és ahol csak kell, még váratlan és nagy kihívást jelentő körülmények között is.

Akkor is használhatja az érzékelőt, ha nem tudatosan gyakorolja a technikákat, például amikor dolgozik, utazik, találkozik emberekkel vagy éppen otthon pihen. Ezután áttekintheti az adatokat, hogy lássa, mennyire volt koherens (vagy nem volt!), És mérni lehet a koherencia értékének változását az idő múlásával. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az érzékelőt nem arra tervezték, hogy edzés közben használja!!

 

Mennyi időbe telik, mire látom vagy érzem az eredményeket?

 

A HeartMath technikákat és az Inner Balance ™ -t úgy tervezték, hogy segítsen abban, hogy érzelmi állapotát pillanatnyilag megváltoztassa. Valószínűleg már az első foglalkozás után jobban fogja érezni magát. Rendszeres gyakorlással  elkezdi megváltoztatni a stresszre adott alapválaszát, amely több energiát jelent a nap folyamán. Ezeket a változásokat az Inner Balance ™ minimum 6 hétig tartó használata után kezdi majd érezni.

 

Menti az Inner Balance alkalmazás a munkameneteimet? Törölhetem a munkameneteket?

 

A munkameneteid automatikusan mentésre kerülnek a HeartCloud-fiókjába, így könnyedén nyomon követheti  az előrehaladást és visszatérhet a korábbi munkamenetekhez, hogy jegyzeteket adjon hozzá a naplójához. Törölheti a munkameneteket is.

 

Mi a különbség a Inner Balance ™ és az emWave Pro között?

 

Az Inner Balance egyfelhasználós eszköz, amelyet mindenki használhat.

Mindkét termék ugyanazt a koherencia mérési algoritmust használja. Az Inner Balance ™ mobiltelefonokhoz és táblagépekhez készült. Az emWave Pro asztali számítógépekkel való használatra készült, és lehetővé teszi több felhasználói profil létrehozását, és külön-külön az egyes folyamatok nyomon követését, amelyet az egészségügyi szakemberek használnak. A nyomon követés távolról is elérhető (a HeartCloud segítségével), ha az ügyfél szintén használja az Inner Balance ™ vagy az emWave eszközök egyikét.

Az emWave Pro Plus magában foglalja a HRV-felmérések elvégzésének képességét, amelyet jellemzően csak az egészségügyi szakemberek és a kutatók használnak. Az emWave Pro Plus két HRV-értékelést is tartalmaz – egy perces értékelést a vagálisan közvetített HRV tartományáról és egy 2–99 perces HRV-értékelést szabványosított mérőeszközök alkalmazásával.