fbpx

Heartmath™- Freeze Frame technika

 A Freeze Frame technika lehetővé teszi számunkra,hogy többet használjuk a logikus gondolkodásunkat,
és csökkentheti a stresszt azáltal,hogy segít perspektívát váltani.

Freeze Frame egy többcélú technika ami arra használható,hogy a pillanat hevében tisztán lássunk, és megakadályozzuk az energiavesztést. Ezenkívül segíti az elme és az érzelmek egyensúlyba hozását is hogy kreatívabban gondolkodhassunk, és jobb döntéseket hozhassunk. A Freeze Frame segít a dolgokat tiszta és kiegyensúlyozott perspektívából látni azáltal, hogy hozzáférést biztosít az intuitív intelligenciánkhoz. A Freeze Frame technika lehetővé teszi a logikus gondolkodás fokozott használatát ami hajlamos arra, hogy elakadjon és megzavarodjon stressz esetén. Jól alkalmazható, amikor gyors döntéseket kell hoznunk, vagy ha a szokványostól eltérő megoldásokra van szükség.Az Őszinte vágy segít a határozott, proaktív érzés átélésében, ami létrehozza a helyes megközelítést és hozzáállást, különösen a nagyobb kihívást jelentő helyzetekben.
A tisztánlátás vagy a rálátás nem biztos hogy azonnal jön. Mindez sokban függhet az adott probléma összetettségétől, múltbeli eseményektől, és a problémához vagy helyzethez kapcsolódó, vagy nem kapcsolódó érzelem erősségétől. Ez jól van így. Légy türelmes Önmagaddal. Ismételd meg a folyamatot később vagy másnap. Gyakorlással egyre természetesebb érzés lesz. A megoldásokat gyakran a másokkal történt kommunikáció vagy a tőlük kapott információk ihletik. Figyelj arra, hogy észrevegyél minden kis változást abban, ahogy érzel. Egy dologgal kapcsolatos aggodalom érzéséből a nyugalom érzésére történő váltás nagyon lényeges! Nem csak hogy betömtél egy energia rést (energiaszivárgást), hanem kinyitottad az ajtót egy megoldásnak amely bármikor megjelenhet előtted.

 

Freeze Frame• technika
1. lépés Ismerd el a problémát vagy dolgot, és bármilyen vele kapcsolatos attitűdöt vagy érzést.
2. lépés Fókuszáld a figyelmedet a szív környékére. Képzeld el, hogy a lélegzeted a szíved vagy a mellkasod területéről árad ki és be. Lélegezz egy kicsit lassabban és mélyebben, mint általában.
Javaslat: Lélegezz be 5 másodpercig, majd lélegezz ki 5 másodpercig (vagy bármely mós ritmusban,ami kényelmes számodra).
3. lépés Próbálj meg átélni (tegyél egy őszinte kísérletet arra, hogy) egy regeneratív érzést, mint például a nagyrabecsülés vagy az életedben valaki vagy valami iránti törődés.
4. lépés Ebből az objektívabb kiindulópontból kérdezd meg magadtól, hogy mi lehetne a hatékonyabb vagy sikeresebb hozzáállás, cselekvés vagy megoldás.
5. lépés Csendesen figyeld meg a finom kis változásokat az észlelésedben, a hozzáállásodban vagy érzéseidben. Kötelezd el magad amellett, hogy fenntartod ezeket a jótékony hatású hozzáállásbeli változtatásokat, és az új intuíciók szerint cselekszel.

Freeze Frame gyors lépések
1. Beismerés
2. Szív-fókuszú légzés
3. Pozitív vagy regeneratív érzés aktiválása
4. Kérdés
5. Megfigyelés és cselekvés

 

Copyright 2014 Institute of HeartMath  (www.heartmath.com